De aangifte inkomstenbelasting komt er weer aan. Dat kan soms een vervelende kant zijn van het ondernemerschap. Omdat wij van mijn-boekhouding.nl je de ellende willen besparen, zetten we de vijf grootste boekhoudblunders voor je op een rij, en nog belangrijker: hoe je ze kunt vermijden dankzij online boekhouden!

Blunder 1: Last minute achterstallige administratie verwerken

Tijd is geld, vooral voor een ondernemer. Last minute met je administratie aan de slag gaan omdat de aangifte eraan komt, is geen goed plan. Verstuur je facturen op tijd, stuur betalingsherinneringen tijdig als er sprake is van wanbetaling, informeer de bank bijtijds en correct als je een financiering hebt en boek inkoopbonnen meteen in zodat je je BTW sneller terug krijgt. Lijkt dit je veel werk? Online boekhouden biedt je de oplossing. Mijn-boekhouding.nl is online boekhoudsoftware waarmee je je administratie eenvoudig bijhoudt en je meteen inzicht hebt in de bedrijfsresultaten. Win-win situatie dus.

Lijkt het je lastig? Spaargaren Accountants staat voor je klaar om te adviseren over boekhouden via mijn-boekhouding.nl. Kijk op www.spaargarenaccountants.nl voor meer.

Blunder 2: Privékosten en zakelijke kosten op één hoop gooien

Vooral als je begint met ondernemen, een goede tip! Houd je privé uitgavenen en je zakelijke uitgaven vanaf het begin uit elkaar. In het begin is het misschien nog wel te onderscheiden, maar naarmate je administratie groeit wordt het één grote smeltkroes waar je geen overzicht meer over hebt. Het is daarom aan te raden bij aanvang al een scheiding te maken tussen privé en zakelijk, bespaar je jezelf later veel werk bij het uitsplitsen van alle uitgaven.

Blunder 3: Onjuiste BTW afdracht

Een veelvoorkomend probleem is een onjuiste BTW afdracht. De oorzaak hiervan is vaak het niet tijdig beginnen met de voorbereiding van de BTW aangifte. Omdat je als zonder kip zonder kop de deadline van de aangifte wilt halen, is een onjuiste BTW aangifte vaak het resultaat.  Dat kan nu gemakkelijker. Met mijn-boekhouding.nl krijg je een seintje als de BTW afdracht niet klopt. Het gaat dus allemaal vanzelf dus de deadline is geen probleem meer!

Blunder 4: Afrekposten niet optimaal benutten

Benut jij alle voordelen de Belastingdienst? De meeste ondernemers die hun belastingaangiften zelf regelen, lopen wel iets van fiscaal voordeel mis. Meestal zijn de meest gebruikte aftrekposten wel goed toegepast, maar specifieke mogelijkheden of kleinere uitzonderingen worden vaak vergeten. Vooral omdat de Belastingdienst regelmatig met nieuwe wijzigingen komt. Slim is daarom om je boekhouding en aangiften uit te besteden. Dat hoeft nu niet meer veel te kosten. Met online boekhouden besteed je namelijk veel tijd en nog beter: veel geld. 

Blunder 5: Dubbele of juist ontbrekende factuurnummers

Wel eens een factuurnummer vergeten? Of juist een factuurnummer dubbel ingevoerd? Dat is nu verleden tijd. Dankzij de moderne software van mijn-boekhouding.nl krijg je vanzelf een seintje wanneer een factuurnummer dubbel is gebruikt of wanneer deze ontbreekt. Daarnaast staan de factuurnummer ook nog netjes in oplopende volgorde.

Meer van dit? Volg ons via social media en check ook www.spaargarenaccountants.nl voor aanvullend advies!